Спосіб одержання згущених молочних консервів з екстрактами лікарських рослин (патент на винахід № 107037) - Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна; Костенко, Ірина Миколаївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Лучковська, Альона Юріївна (My University, 2014)
Винахід належить до способу одержання згущених молочних консервів з екстрактами лікарських рослин, який передбачає підготовку та згущення пастеризованого молока з цукровим сиропом до вмісту сухих речовин 69-70 %, внесення екстракту лікарських рослин липи та м'яти у кількості 2,5-3,5 % від маси готового продукту та подальше згущення до вмісту сухих речовин 73-74 %, охолодження, розфасовку готового продукту. The invention relates to a process for the preparation of condensed canned milk with extracts of herbs, which provides training and thickening pasteurized milk with sugar syrup solids content 69-70%, making extracts of herbs lime and mint in an amount of 2.5-3.5 % by weight of the finished product and subsequent condensation to dry matter content 73-74%, cooling and packaging of the finished product.
Keywords: згущені молочні консерви; сanned condensed milk; екстракт; extract; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій