Спосіб виробництва морквяного повидла вітамінізованого (Патент на корисну модель № 95373) - Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Корецька, Ірина Львівна; Свінціцька, Анна Іванівна (My University, 2014)
Спосіб виробництва морквяного повидла вітамінізованого, який включає сортування, миття, інспекцію, очищення, подрібнення, протирання моркви, змішування з цукром, прогрівання суміші до температури 93-97 °C, а потім уварювання під вакуумом до вмісту сухих речовин 61 %, підігрівання, фасування, закупорювання й стерилізацію, який відрізняється тим, що подрібнення моркви проводять в атмосфері пари при температурі 110-130 °C, отриману м'язгу після того обробляють розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,01-0,03 % до маси м'язги й витримують у розчині лимонної кислоти концентрацією 0,5-1,0 % при співвідношенні морква - розчин як 1:2 й температурі 95-98 °C протягом 1,5-2 годин, пюре перед додаванням цукру концентрують до вмісту сухих речовин. The method of manufacturing carrot jam vitaminized, which includes sorting, washing, inspection, cleaning, grinding, rubbing carrots, mix with sugar, heating the mixture to a temperature of 93-97 ° C, and then boiling under vacuum to dry matter content 61%, heating, filling, sealing and sterilization which is characterized in that the grinding carrots spend of steam in the atmosphere at a temperature of 110-130 ° C, the resulting pulp when treated with a solution of ascorbic acid in an amount of 0,01-0,03% by weight of the pulp and stand in a solution of citric acid concentration of 0,5-1,0% at the ratio of carrots - a solution of 1: 2 and a temperature of 95-98 ° C for 1,5-2 hours, puree before adding the sugar is concentrated to the dry.
Keywords: повидло; морква; пара; уварювання; лимонна кислота; аскорбінова кислота; jam; carrots; steam; citric acid; ascorbic acid; кафедра технології консервування; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції