Пристрій для формування шоколадних виробів (патент на корисну модель №27704) - Максимчик, Максим Станіславович; Чепелюк, Олена Олександрівна (My University, 2007)
Розроблено новий компактний пристрій для формування шоколадних виробів, які можуть мати довільні написи і візерунки на своїй поверхні. Пристрій складається з відливочної машини, матриці, транспортеру, загортувального автомату. Згідно винаходу матриця працює в комплекті з пуансоном і обидва ці елементи мають порожнисті складені конструкції з легкознімними вставками, закріпленими з допомогою магнітів. A new compact machine for molding of chocolate products, which can have arbitrary lettering and patterns on its surface are developed. The device consists of moulding machine, matrix, conveyor, wrapping machine. According to the invention the matrix operates in the kit with punch and both of these elements have hollow composite structures with easily removable inserts fastened by magnets.
Keywords: матриця; пуансон; магніт; molding; chocolate; matrix; punch; magnet; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв