Білки козиного молозива та їх роль у створенні природного імунітету - Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина Миколаївна (My University, 2019)
Goat colostrum contains a complex of biologically active high molecular weight proteins with antimicrobial, immunomodulatory and enzymatic activities. The paper examines the prospects of developing and using medicines based on goat colostrum as natural immunomodulators and antibacterial agents.

Козяче молозиво містить комплекс біологічно активних високомолекулярних білків, що володіють антимікробною, імуномодулюючою та ферментативною активністю. У статті розглянуто перспективи розробки та використання лікарських засобів на основі козячого молозива як природних імуномодуляторів та антибактеріальних засобів.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; молозиво; імуномодулятори; антибактеріальна активність; colostrum; immunomodulators; antibacterial agents