Біоактивні компоненти пророщеного насіння соняшнику (Helianthus annuus l.) - Ясінська, Ірина Леонідівна (My University, 2022)
Процес пророщування дозволяє суттєво підвищити вміст біоактивних компонентів насіння соняшнику, зокрема сполук антиоксидантної дії. Тому така сировина є цінною з точки зору використання у якості функціонального інгредієнту для розроблення нових видів харчових продуктів та збагачення традиційних. The germination process makes it possible to significantly increase the content of bioactive components of sunflower seeds, in particular antioxidants. Therefore, such raw materials are valuable as functional ingredients for the development of new types of food products and the enrichment of traditional ones.
Keywords: пророщування; насіння соняшника; germination; sunflower seeds; кафедра технології оздоровчих продуктів