Зміни у печінці та селезінці коропів, уражених збудниками крустацеозів, під дією препаратів «Жавель-Клейд» та «Діамант» - Олійник, Олена Борисівна; Козій, Микола Сергійович; Матвієнко, Ніна Михайлівна; Мандигра, Максим Семенович (My University, 2017)
У статті на мікроструктурному рівні охарактеризовано зміни у печінці та селезінці дворічок лускатого коропа, уражених збудниками крустацеозів, після проведення лікувально-профілактичної обробки препаратами «Жавель-Клейд» та «Діамант». Виявлено, що ці препарати не викликають патологічних змін у тканинах та структурних елементах клітин печінки та селезінки коропа. In the article at the microstructural level, changes in the liver and spleen of two-year-old scaly carp, affected by the causative agents of the crustaceosis, after treatment and prophylactic treatment with the preparations "Javel-Clade" and "Diamant" are characterized. It was revealed that these preparations do not cause pathological changes in the tissues and structural elements of the liver and spleen cells of carp.
Keywords: крустацеози; печінка; селезінка; Жавель-Клейд; Діамант; crustaceos; liver; spleen; Javel-Clade; Diamant