Особливості застосування борошна з насіння амаранту при створенні крекерів з підвищеною харчовою та біологічною цінністю - Дзигар, Ольга Олександрівна; Стадник, Тетяна Богданівна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2019)
Проведено дослідження визначення впливу амарантового борошна на структурно-механічні властивості крекерного тіста та оптимальні умови його приготування. За результатами досліджень встановлено доцільність застосування амарантового борошна та гуміарабіку для створення нового асортименту крекеру з підвищеної харчової та біологічної цінністю. Розроблені та затверджені рецептури та технологічні інструкції на крекери «Амарантова магія» та «Амарантове диво». Отримано патент на корисну модель. The study of determining the effect of amaranth flour on the structural and mechanical properties of cracker dough and optimal conditions for its preparation. According to the results of the research, the expediency of using amaranth flour and gum arabic to establish a new range of crackers with high nutritional and biological value was established. Formulations and technological instructions for amaranth magic and Amaranth miracle crackers have been developed and approved. Patent for utility model obtained.
Keywords: нетрадиційна сировина; структурно-механічні властивості; гуміарабік; амарант; борошняні кондитерські вироби; unconventional raw materials; structural and mechanical properties; gum arabic; amaranth; flour confectionery; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів