Інноваційний фактор забезпечення продовольчої безпеки - Страшинська, Лариса Володимирівна; Коваленко, А. О.; Шелудько, Е. І. (My University, 2004)
Дана стаття присвячена проблемам підвищення ролі інноваційного фактора у розвитку агропромислового виробництва на сучасному етапі становлення ринкової економіки. В умовах трансформації відносин в агропромисловому секторі економіки формування нового організаційно-економічного механізму спрямоване на створення конкурентного середовища в науково-технологічній сфері та визначення стимулів, що сприяють підвищенню конкурентоспроможності науково-технічної продукції та є необхідною умовою економічного зростання агропромислового виробництва та покращення стану продовольчої безпеки у країні. Given article is devoted to problems of increase of a role of the innovative factor in development of agroindustrial manufacture at the present stage of becoming of market economy. In conditions of transformation of relations in agroindustrial sector of economy formation of the new organizational - economic mechanism is directed on creation of the competitive environment and use of the scientific - technology factors assisting increase of competitiveness of production and are a necessary condition of economic growth of agroindustrial manufacture improvement of a condition of food safety in the country.
Keywords: продовольча безпека; високоякісна продукція; аграрна політика; аграрне виробництво; food safety; high quality products; agricultural policy; agricultural production; кафедра маркетингу