Податок з доходів фізичних осіб в різних країнах світу - Сукненко, Ольга Костянтинівна; Духновська, Людмила Миколаївна (My University, 2014)
Податки мають досить високу питому вагу в дохідній частині бюджету будь-якої держави, тому що вони є основним джерелом його наповнення. В усіх країнах світу витрати держави плануються виходячи з дохідної частини, тобто з кількості зібраних податків. Кожна країна іде різними економічними шляхами, має свої особливості у розвитку економіки, в динаміці розвитку економічних процесів, що впливає і на розвиток окремих складових загальної економічної системи, а також на податкову систему держави, яка належить до фінансової і повинна постійно пристосовуватись до змін у суспільстві. Taxes are relatively high proportion of the revenue side of the budget of any state, because they are the main source of its content. In all countries, government expenditures are planned based on the revenue side, that is, the number of taxes collected. Each country goes to different economic paths has its own characteristics in economic development, in the dynamics of economic processes, affects the development of the individual components of the overall economic system and the tax system of the State, which belongs to the financial and must constantly adapt to changes in society .
Keywords: податок; доходи; країни світу; tax; income; countries; кафедра обліку і аудиту