Хімія ізатину та його похідних - Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій Іванович (My University, 2023)
З’ясовано, що ізатин є реакційно здатною речовиною, що при взаємодії з ароматичними та гетероциклічними діамінами утворює багатоциклічні сполуки, які здатні до різних ціанінових конденсацій з утворенням поліметинових барвників.

It was found that isatin is a reactive substance that, upon interaction with aromatic and heterocyclic diamines, forms polycyclic compounds capable of various cyanine condensations with the formation of polymethine dyes.
Keywords: ізатин; поліметинові барвники; isatin; polymethine dyes; кафедра харчової хімії