Гідроструминні та гідромеханічні системи керування - Кулінченко, Віталій Романович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович; Підгорний, Володимир Васильович; Ковальов, Олександр Володимирович (My University, 2013)
У монографії розглянуті статичні і динамічні характеристики широковживаних керівних гідравлічних струминних та гідромеханічних пристроїв, наведені розрахункові залежності, які використовуються під час проектування пристроїв для регулювання параметрів насосів і гідродвигунів, розподільників потоків, генераторів коливання тиску. Розглянуті струминні датчики швидкості і прискорення. Наведені рекомендації з практичного використання струминної та гідромеханічної техніки у гідроприводах і системах гідроавтоматики. Монографія розрахована на інженерно-технічних працівників проектних організацій і промислових підприємств, може бути корисна для студентів і магістрантів вищих технічних навчальних закладів. There are the considered static and dynamic descriptions of the customary leading hydraulic stream and hydromechanical devices in a monograph, calculation dependences, which are utillized during planning of devices for adjusting of parameters of pumps and hydrocurrent, distributors of streams, generators of pressure fluctuation, are resulted. The stream sensors of speed and acceleration are considered. Recommendations are resulted from the practical use of stream and hydromechanical technique in hydrocommunicators and systems of hydroautomatic. A monograph is counted on the inginiring-technical workers of project organizations and industrial enterprises, can be useful to the students and magister of higher technical educational establishments.
Keywords: характеристики; керування; статичні; динамічні; descriptions; management; static; dynamic; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки