Оздоровчі продукти – магістральний напрям соціально-економічного розвитку в Україні - Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2023)
У нинішніх умовах немає жодної галузі харчової промисловості, де не знайшли б належного місця БАР-збагачувачі та харчові біодобавки. Більш того, фахівці розглядають сьогодні харчові продукти у новій якості – носіїв БАР, що беруть участь у всіх процесах фізіологічного та гормонального регулювання функцій організму людини, і в цьому сенсі вони, залежно від кількісного та якісного складу БАР, набувають лікувальних, профілактичних, функціональних властивостей.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра іноземних мов професійного спрямування; оздоровче харчування; дієтичні добавки; біологічно активні речовини; ринок харчових продуктів; технології; health food; dietary supplements; biologically active substances; food market