Спосіб комбінованого адсорбційного очищення промислових водно-спиртових розчинів (Патент на винахід № 60742) - Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Маринченко, Віктор Опанасович; Пістелькорс, Вікторія Олександрівна; Марцін, Ігор Іванович; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна (My University, 2003)
Спосіб комбінованого адсорбційного очищення промислових водно-спиртових розчинів, що передбачає адсорбцію домішок сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент використовується палигорськіт і активне вугілля (1:1), поверхня якого піддається попередньому вакуумуванню.
Keywords: адсорбція; водно-спиртові розчини; палигорськіт; активне вугілля; adsorption; water-alcohol solution; palygorskite; active carbon; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів