Кобилінська, Олена ВалеріївнаКовбаса, Володимир МиколайовичПрипік, Олександр СергійовичРомашко, Олена Василівна2016-05-122016-05-122000Вплив лимонної кислоти на властивості екструдованого крохмалю / О. В. Кобилінська, В. М. Ковбаса, О. С. Припік, О. В. Ромашко // Харчова промисловість. – 2000. – Вип. 45. – С. 275-279.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23203Лимонна кислота часто використовується як рецептурний компонент харчових концентратів. У статті вивчено її вплив на властивості екструдованого пшеничного крохмалю. Встановлено, що наявність кислоти суттєво впливає на реологічні та фізико-хімічні властивості екструдату. Citric acid is often used as a component of prescription food concentrates. The paper studied its effect on the properties of extruded wheat starch. It was established that the presence of the substance acid stantially affect the rheological and physico-chemical properties of the extrudate.uk-UKекструдований пшеничний крохмальреологічні характеристикиконцентрати швидкого приготуванняводопоглинаннядеструкція крохмалюкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівextruded wheat starchrheological propertiesfast food concentrateswater absorptiondegradation of starchВплив лимонної кислоти на властивості екструдованого крохмалюArticle