Вплив лимонної кислоти на властивості екструдованого крохмалю - Кобилінська, Олена Валеріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Припік, Олександр Сергійович; Ромашко, Олена Василівна (My University, 2000)
Лимонна кислота часто використовується як рецептурний компонент харчових концентратів. У статті вивчено її вплив на властивості екструдованого пшеничного крохмалю. Встановлено, що наявність кислоти суттєво впливає на реологічні та фізико-хімічні властивості екструдату. Citric acid is often used as a component of prescription food concentrates. The paper studied its effect on the properties of extruded wheat starch. It was established that the presence of the substance acid stantially affect the rheological and physico-chemical properties of the extrudate.
Keywords: екструдований пшеничний крохмаль; реологічні характеристики; концентрати швидкого приготування; водопоглинання; деструкція крохмалю; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; extruded wheat starch; rheological properties; fast food concentrates; water absorption; degradation of starch