Погорілий, Тарас Михайлович2017-06-122017-06-122016Погорілий, Т. М. Регресійні рівняння для визначення чистоти Ч і сухих речовин СР міжкристальногорозчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю / Т. М. Погорілий // Наукові праці НУХТ. – 2016. – Т. 22, №5. – С. 134–149.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25500У статті реалізовано один із наступних етапів створення математичної моделі процесу масової кристалізації сахарози. При створенні алгоритму проведення розрахунків із визначення розподілу теплових і дифузійних масових потоків між складовими систем комірок (розчин сахарози-кристал цукру-утфель) було знайдено регресійні рівняння розподілів для чистоти Ч, сухих речовин СР між кристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю. Кожна із зазначених окремо величин залежить від відносного часу уварювання цукрового утфелю τ/τц . Знайдені регресійні рівняння побудовано на основі обробки експериментальних даних отриманих рядом авторів із застосуванням методу найменших квадратів. The article describes the further stage of creating a mathematical model of mass crystallization of sucrose. When creating an algorithm for determining the distribution of heat and diffusion mass flows between the components of the cell system of ‘sucrose solution-sugar crystal-massecuite’, the regression equations of distributions were found for purity and dry solids of intercrysystalline sucrose solution when boiling sugar massecuite. Each of these variables depends on the relative time of sugar massecuite boiling τ / τc. Each of the developed regression equations is built on the basis of experimental data obtained by several authors using the method of Ordinary Least Squares.чистотавміст сухих речовинрегресійне рівнянняpuritydry solids contentregression equationкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняРегресійні рівняння для визначення чистоти ч і сухих речовин СР міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелюArticle