Ринок м’ясних напівфабрикатів України та можливості розширення їх рецептурного складу - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Шевченко, Іванна Юріївна; Бірюк, Юлія Вікторівна (My University, 2020)
Об’єктом досліджень було обрано ринок м’ясних напівфабрикатів України, було представлено рейтинг підприємств по виготовленню пельменів. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn, сиру сулугуні та шпинату. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках та інших інгредієнтах, які запропоновано внести в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Подано рецептуру майбутнього напівфабрикату. Описано вплив даних компонентів на органолептичні показники продукту. The object of research was the market of meat semi-finished products of Ukraine, the rating of the enterprises on production of dumplings was presented. It is proposed to enrich, by adding to the formula whey enriched with Mg and Mn, suluguni cheese and spinach. The useful substances contained in milk proteins and other ingredients which are offered to bring in a compounding of meat semi-finished product are resulted. The recipe of the future semi-finished product is given. The influence of these components on the organoleptic characteristics of the product is described.
Keywords: milkwhey; magnesium; semi-finished products; meat; dumplings; recipe; молочна сироватка; магній; напівфабрикати; м'ясо; пельмені; рецептура; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів