Офорти Тараса Шевченка - Хоменко, Ірина (My University, 2014)
За три роки впертої праці у творенні офортів Т. Шевченко справедливо дістав славу першого офортиста Росії і одного з видатних офортистів світу. Художники та друзі називали Т. Шевченка «російським Рембрандтом», а імператорська Академія мистецтв змушена була присвоїти Т. Шевченкові почесне звання академіка гравюри. For three years in the making persistent labor etchings Shevchenko rightly received praise etcher of the first and one of the greatest etcher world. Artists and friends called Shevchenko 's Rembrandt ", and the Imperial Academy of Arts was forced to assign T. Shevchenko honorary title of Academician prints.
Keywords: Тарас Шевченко; офортист; офорти; Taras Shevchenko; etcher; etchings