Система вправ для формування граматичної компетенції - Тригуб, Інна Петрівна (My University, 2013)
Зазначено, що вивчення іноземної мови є важливою передумовою для особистих, культурних, професійних та економічних контактів; приділено увагу ролі іноземної мови в суспільстві та необхідність вивчення граматики іноземної мови; розглянуто аспект проблеми формування мовної компетенції, зокрема питання формування професійно-орієнтованої англомовної граматичної компетенції, а саме розглянуто проблему створення науково обгрунтованої системи вправ для формування граматичної компетенції; виділено методичний аспект вивчення граматики англійської мови; виявлена необхідність засвоєння граматики у навчальних вправах; приділено велику увагу правильному оформленню висловлювання і розпізнаванню граматичних форм у мові та письмі; визначено психолого-педагогічні особливості класифікації вправ. This article indicates that studying of foreign language is an important reason for individual, cultural, occupational and economic contacts; pays large-scale attention to the role of foreign language in the society and necessity of grammar studying; examines aspects of forming problem of grammatical competence, and even a matter of English-speaking grammatical competence; exactly examines a problem of creating the scientific system of exercises for forming grammatical competence; extracts methodical aspects of studying English grammar; displays of necessity of understanding grammar in educational praxis; pays large-scale attention to correct design of dictum and even identification grammatical form in language and in handwriting; determines psychological-pedagogical peculiarities of praxis classification.
Keywords: системи вправ; граматична компетенція; іноземної мова; граматика англійської мови; exercise system; grammatical competence; foreign language; grammar of English language; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації