Узагальнення кінетики сушіння зв'язнодисперсних структурованих харчових продуктів - Іващенко, Наталія Вікторівна; Буляндра, Олексій Федорович; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2012)
В статті розглянуто вдосконалена класифікація вологих дисперсних матеріалів, віднесених до групи зв'язнодисперсних речовин з малою пористістю. Зроблено огляд методів узагальнення процесів сушіння для вологих дисперсних систем на прикладах картопляного крохмалю та бурякового жому. Отримані узагальнені криві сушіння для бурякового жому для довільного значення початкової вологості.

The paper deals with an improved classification moist disperse materials assigned to groups zv'yaznodyspersnyh substances with low porosity. An overview of methods of synthesis processes for drying wet dispersion of the examples of potato starch and beet pulp. These generalized curves for drying beet pulp for any value of the initial moisture content.
Keywords: сушіння; картопляний крохмаль; буряковий жом; узагальнені криві; drying; potato starch; beet pulp; generalized curves; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; кафедра технології консервування