Бородіна, Ольга ОлегівнаЛич (Ткаченко), Інна Валентинівна2018-01-152018-01-152016Бородіна, О. О. Молозиво - основа для розробки імунного харчування / О. О. Бородіна, І. В. Лич // Біотехнологія : досвід, традиції та інновації: збірник наукових праць І міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 14-15 грудня 2016 р. – К. : НУХТ, 2016. – С. 86-91.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26550Молозиво – натуральне джерело всіх необхідних компонентів для підтримання активного імунітету і активації ослабленої імунної системи, тому воно є цінним продуктом для створення імунного харчування. Молозиво є багатим на захисні фактори імунітету, такі як: інтерферон, антитіла (імуноглобуліни), олігосахариди, білки, жири, вуглеводи, макро- і мікроелементи, вітаміни тощо. Крім цього, молозиво містить в 10 - 20 разів більше антитіл: IgG IgA, IgM, IgE, IgD ніж молоко, з яких головне значення фактора захисту має секреторний імуноглобулін А (sIgA), який з першим потраплянням до організму починає захищати слизові оболонки дитини і тим самим зміцнює імунітет. Colostrum - a natural source of all the necessary components to maintain an active immune activation and a weakened immune system because it is a valuable product for creating immune nutrition. Colostrum is rich in protective immunity factors such as interferon antibodies (immunoglobulins), oligosaccharides, proteins, fats, carbohydrates, macro- and micronutrients, vitamins and so on. In addition, colostrum contains 10 - 20 times more antibodies: IgG IgA, IgM, IgE, IgD than milk, of which the principal value of protection factor is secretory immunoglobulin A (sIgA), which first hit the body begins protect the mucous membranes of the child and thereby strengthening immunity.uk-UKзахисні фактори імунітетуантитілаімунне харчуванняprotective factors of immunityantibodiesimmune nutritionкафедра біотехнології і мікробіологіїМолозиво - основа для розробки імунного харчуванняOther