Коефіцієнти вологоперенесення моркви - Вербицький, Борис Ілліч; Луцик, Юрій Павлович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2014)
В статті наведені визначені для моркви коефіцієнти капілярної дифузії і термодифузії, відносний коефіцієнт термодифузії, коефіцієнт капілярної провідності, коефіцієнти ефузії і термоефузії в залежності від вмісту вологи. Уточнений механізм процесу сушіння моркви. The coefficients of capillary diffusion and thermodiffusion, relative coefficient of thermodiffusion, coefficient of capillary conductivity, the coefficients of effusion and thermoeffusion all depending on water contents have been determined for a carrot. The mechanism of a carrot drying process has been clarified.
Keywords: кафедра фізики та професійної безпеки; морква; сушіння; коефіцієнти дифузії; термодифузії; ефузії та термоефузії; термоградієнтний коефіцієнт; drying; coefficients of diffusion; thermodiffusion; effusion and thermoeffusion; thermogradient coefficient