Англомовний навчальний контент онлайн освіти (психологічні аспекти взаємодії) - Уліщенко, Андрій Борисович; Безштанько, Микола (My University, 2021)
Пандемія коронавірусу, охопивши весь світ з початку 2020 року і суттєво порушивши звичне функціонування усієї освітньої галузі, поставила вищі навчальні заклади перед адаптаційним та трансформаційним викликом - необхідністю пошуку альтернативних підходів до взаємодії зі студентами в умовах дистанційної роботи. Викладання іноземних мов в університетах також пов’язане з необхідністю вирішувати певні проблеми переходу до Інтернет-освіти, яка раніше була на всіх академічних рівнях тільки складовою змішаного навчання, що допомагала урізноманітнювати традиційні технології, адаптувати наявні дидактичні матеріали до нових умов викладання, знаходити привабливі, ефективні методи та прийоми опанування іноземної мови у психологічно комфортному, позитивному навчальному середовищі.
Keywords: позитивна психологія; теорія самодетермінації; дзеркальні нейрони; емпатія; мотивація; онлайн взаємодія; positive psychology; theory of self-determination; mirror neurons; empathy; motivation; online interaction; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації