Increasing the efficiency of the functional mechatronic module for packaging liquid food products - Savchuk, Oleksandr; Gavva, Oleksandr; Kryvoplias-Volodina, Liudmyla (My University, 2024)
Improving the efficiency of functional mechatronic modules for dosing liquid food products is an urgent problem in the modern food industry. Existing solutions, although providing tightness and ease of operation, have limitations in regulating flow characteristics, which leads to the formation of product residues and reduced production efficiency. This research is aimed at developing and implementing new approaches to controlling the flow of liquid food products in mechatronic modules to ensure continuous and accurate dosing. The proposed solutions will optimise production processes, reduce product losses and increase the overall efficiency of food processing companies.

Підвищення ефективності функціональних мехатронних модулів для дозування рідких харчових продуктів є актуальною проблемою сучасної харчової промисловості. Існуючі рішення, хоча і забезпечують герметичність і простоту експлуатації, мають обмеження в регулюванні характеристик потоку, що призводить до утворення залишків продукту та зниження ефективності виробництва. Метою даного дослідження є розробка та впровадження нових підходів до керування потоком рідких харчових продуктів в мехатронних модулях для забезпечення безперервного та точного дозування. Запропоновані рішення Запропоновані рішення дозволять оптимізувати виробничі процеси, зменшити втрати продукції та підвищити загальну ефективність підприємств харчової промисловості.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; ефективність; функціональний мехатронний модуль; рідкі харчові продукти; efficiency; functional mechatronic module; liquid food products