Соціальне страхування - Дем'яненко, Інна Вікторівна; Лановська, Галина Іванівна (My University, 2012)
Конспект лекцій написано відповідно до програми навчальної дисципліни “Соціальне страхування” для студентів спеціальності „Фінанси” вищих навчальних закладів. У ньому висвітлюється коло питань, які охоплюють розгляд економічної суті, функцій, ролі і сфери застосування соціального страхування в сучасних умовах; зміст понять і термінів соціального страхування; цілісне уявлення про потребу та сутність соціального страхування, правове забезпечення соціального страхування в Україні, види соціального страхування та коло осіб, що мають право на соціальний захист. Lecture written according to the program of discipline "Social Insurance " for the students specialty "Finances" universities. It covers a range of issues that encompass consideration of economic nature , functions, role and scope of social insurance in the present conditions , the content of terms and concepts of social insurance, holistic view of the need for and nature of social insurance, social security legal support in Ukraine , the types of social security and the scope of persons eligible for social security.
Keywords: соціальне страхування; social insurance; соціальний захист; social protection; соціальні фонди; social funds; пенсійне страхування; pension insurance; кафедра фінансів