Метаматеріали: їх створення та можливе застосування - Антонов, Віктор; Марченко, Богдан; Король, Анатолій Миколайович; Медвідь, Наталія Вікторівна (My University, 2018)
На сьогоднішній день вчені досягли немалих успіхів на шляху створення метаматеріалів, але поки що говорити про їх широке застосування рано. Основна проблема – мінітюаризація технологій. To date, scientists have achieved the considerable success on the way to creation of metamaterials, but so far it is early to speak about their widespread use. The main problem is the miniaturization of technologies.
Keywords: метаматеріали; від’ємний показник заломлення; metamaterials; negative refractive index; кафедра фізики та професійної безпеки