Про небезпеку радіотоксичності дочірніх продуктів розпаду радону у приміщеннях - Васильченко, Яна Анатоліївна; Сірик, Аліна Олегівна (My University, 2023)
У роботі розглянуто вплив радону на організм людини з урахуванням законодавчого регулювання допустимої кількості цього газу в житлових і громадських приміщеннях; радіотоксичність його дочірніх продуктів розпаду – короткоіснуючих ізотопів полонію, вісмуту, свинцю – дуже висока. Зазначено про необхідність реконструкції будівель з метою проведення певних протирадонових заходів на рівні архітектурного проекту.

The work examines the impact of radon on the human body, taking into account the legal regulation of the permissible amount of this gas in residential and public premises; the radiotoxicity of its daughter decay products – short-lived isotopes of polonium, bismuth, and lead – is very high. The necessity of reconstruction of buildings in order to carry out certain anti-radon measures at the level of the architectural project is indicated.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; приміщення; радіотоксичність; радон; охорона здоровʼя; небезпека; premises; radiotoxicity; radon; health care; danger