Харченко, Євген ІвановичШаран, Андрій Васильович2022-04-202022-04-202022Харченко, Є. І. Гранулометричний склад борошна Atta / Є. І. Харченко, А. В. Шаран // Інноваційні зерно продукти і технології : тези доповідей Міжнародної наукової інтернет-конференції, 21 лютого 2022 р. – Умань, 2022. – С. 73–74https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37247Досліджено гранулометричний склад цільнозмеленого борошна Atta. Показано, що середній розрахунковий розмір частинок бооршна борошно Atta становить 159±77,4 мкм. Фракція із найбільшим розміром частинок становить 505 мкм. Диференціальна крива має три максимуми, що вказує на нерівномірність прикладання зусиль робочих органів машини та різні механічні властивості зерна в процесі подрібнення. Крупні фракції продуктів подрібнення переважають в загальній масі продукту. The granulometric composition of whole-milled Atta flour was studied. It was shown that the average calculated particle size of Atta flour is 159 microns. The fraction of the largest particle size is 505 µm. The differential curve has three maxima, which indicates the uneven application of the efforts of the working organs of the machine and the different mechanical properties of the grain during the grinding process. Coarse fractions of grinding products prevail in the total mass of the product.otherборошно пшеничнеподрібненнягранулометріяфракціярозмір частинокwheat floutmillinggranulometryfractionparticle sizeкафедра технології зберігання і переробки зернаГранулометричний склад борошна AttaThesis