Інноваційні сухі протеїново-вітамінні суміші для напоїв спеціального призначення - Бондар, Богдан Сергійович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Кузьмін, Олег Володимирович; Дударєв, Ігор Миколайович; Литовченко, Олександр Михайлович (My University, 2025)
У тезах узагальнено сучасні підходи до розроблення інноваційних сухих протеїново-вітамінних сумішей для приготування напоїв спеціального призначення з урахуванням фізіологічних і метаболічних потреб різних категорій споживачів. Обґрунтовано доцільність використання молочних і рослинних джерел білка у поєднанні з вітамінно-мінеральними комплексами як ефективної платформи для створення функціональних продуктів із високою біодоступністю та контрольованими властивостями.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; протеїново-вітамінна суміш; напій функціональний; сироватковий протеїн; рослинні білки; спеціальне харчування