Журавков, Олексій ВалерійовичПодобій, Олена ВалеріївнаКоломієць, Дмитро Петрович2012-09-192012-09-192010Журавков, О. В. Небезпечні концентрації неорганічних елементів та їх сполук у харчових продуктах після електроконтактної обробки / О. В. Журавков, О. В. Подобій, Д. П. Коломієць // Харчова промисловість. - 2010. - № 9. - С. 163-166.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2776Встановлено, що застосування електроконтактної обробки призводить до переходу матеріалу електроду в продукт, що оброблюється. При цьому вміст небезпечних неорганічних елементів може перевищити ГДК. Сформульовані рекомендації щодо розробки харчових технологій.Have been proved that electro contact food processing may result in the diffusion material from electrode surface into the product. So the concentrations of hazard elements may exceed permissible level. The recommendations on the future processes and apparatus development of food technologies have been formulated.otherелектроконтактна обробкатоксичні елементикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівelectrode processingtoxic substancesкафедра електропостачання і енергоменеджментуНебезпечні концентрації неорганічних елементів та їх сполук у харчових продуктах після електроконтактної обробкиArticle