Вплив температури і рН на гідроліз біополімерів зернових замісів при використанні кислотостійких ферментних препаратів селективної дії - Вергелес, Георгий Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович (My University, 2011)
Наведено результати досліджень по вмісту розчинених вуглеводів і нерозчиненого крохмалю в розріджених замісах, отриманих з використанням кислотостійких ферментних препаратів (ФП) залежно віж рН і температури термоферментивної обробки (ТФО). З точки зору ефективності біоконверсію складових зернової сировини і забезпечення мікробіологічної чистоти напівпродуктів оптимальне значення рН становить 3,8 – 3,4, тривалість оброблення – 180 хв. The results of researches on the content of soluble carbohydranes and insoluble starch in diluted batches derived with the use of acid- resistant enzyme preparation according to pH and the temperature of thermal ferment processing (TFP) are given. From the point of efficiency of bioconversion of grain raw materials and provision of microbiological cleanness of semiproducts the optimum value of pH is 3,8 – 3,4, the duration of processing is 180 min.
Keywords: заміс; ферментний препарат; сусло; концентрація; batch; enzyme preparation; mash; concentration; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства