Топчій, Оксана АнатоліївнаШевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаПасічний, Василь МиколайовичСенчишак, Микола Володимирович2014-04-142014-04-142013Патент на корисну модель № 86342, МПК A22C 11/00 Сирокопчена ковбаса з стартовою культурою BactofermTM F-SC-111/ Топчій О. А., Кишенько І. І., Пасічний В. М., Сенчишак М. В.; патентовласник – НУХТ; заявл. 04.07.2013; опубл. 25.12.2013, Бюл. № 24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13949Сирокопчена ковбаса з стартовою культурою BactofermTM F-SC-111 включає яловичину жиловану, свинину напівжирну, часник свіжий очищений, пряну добавку, прискорювач дозрівання, сіль, нітрит натрію, коньяк, яка відрізняється тим, що додатково містить стартову культуру BactofermTM F-SC-111 у наступному співвідношенні компонентів, %: • яловичина жилована 48-56 • свинина напівжирна 33-44 • часник 0,3-0,5 • пряна добавка 0,7-0,8 • прискорювач дозрівання 0,8-1 • сіль 3-4 • нітрит натрію 0,005-0,007 • коньяк 0,2-0,4 • стартова культура BactofermTM F-SC-111 1-2. Summer sausage with starter culture BactofermTM F-SC-111 include beef trimmed, pork bold, fresh garlic peeled, spicy supplement, accelerator maturation, salt, sodium nitrite, brandy, wherein further comprising a starter culture BactofermTM F-SC- 111 with the following prescription ratio in%: • beef trimmed 48-56 • pork bold 33-44 • garlic 0.3-0.5 • spicy additive 0.7-0.8 • accelerator maturation 0.8-1 • salt 3-4 • sodium nitrite 0,005-0,007 • brandy 0.2-0.4 • starting culture BactofermTM F-SC- 111 1-2.otherковбасаяловичинасвининастартовая культура BactofermTM F-SC-111sausagebeefporkstarter culture BactofermTM F-SC- 111кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСирокопчена ковбаса з стартовою культурою BactofermTMF-SC-111 (Патент на корисну модель № 86342)Other