Бобрівник, Леонід Дем'яновичКлимович, В. М.Мірошников, Олег МиколайовичПодобій, Олена ВалеріївнаЛяховчук, О. В.2012-12-042012-12-041998Гідратація цукрози в присутності хлоридів, нітратів та карбонатів деяких лужних металів / Л. Д. Бобрівник, В. М. Клімович, О. М. Мірошников, О. В. Подобій, О. В. Ляховчук // Наукові праці УДУХТ. – 1998. - № 4, Ч. 2. – С. 124-125.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4059Показано, що на гідратацію цукрози опосередковано найбільше впливає катіон калію, який зміцнює водневі зв’язки у розчинах. Зі збільшенням заряду аніонів збільшується сольватація їх молекулами цукрози. Хлорид-іон найсильніше впливає на зміну конформації молекули цукрози.It was shown that potassium cation indirectly influences on the saccharose hydratation efforting hydrogen bonds in solutions. The solvatation of anions by saccharose increases with increase of anion charge. Chloride ion exerts significant influence on conformation change of saccharose molecules.otherгідратаціяhydrationхлоридинітратикарбонатиchloridesnitratescarbonatesкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівГідратація цукрози в присутності хлоридів, нітратів і карбонатів деяких лужних металівArticle