Дослідження структурно-механічних властивостей безбілкового тіста з камедями гуару і ксантану - Грищенко, Анна Миколаївна; Удворгелі, Лариса Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна (My University, 2010)
Досліджено реологічні властивості безбілкового тіста. Встановлено вплив камедей гуару і ксантану на в’язкість тіста з крохмалю, що не містить клейковини, та його властивості. Встановлено синергічну взаємодію камедей.

In this study investigated rheological pro-perties of albumen free dought prepared using guar gum and xanthan gum. Investigated influence of different types of raw material on a technological process and quality of albumen free dought. Synergistic interaction between gums was established.
Keywords: безбілкове тісто; exalbuminous dought; камеді; реологічні властивості; gum; rheological properties; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів