До питання підготовки студентів та здобувачів наукового ступеню до міжнародного іспиту та ЗНО з англійської мови - Форостюк, Інна Вадимівна; Шерстюк, Надія Володимирівна (My University, 2019)
Стаття висвітлює актуальне питання необхідності складання міжнародних іспитів для підтвердження рівня знання англійської мови майбутніми науковцями. Розглядаються також методичні аспекти підготовки на прикладі частини «Читання та використання мови», як такої, що є вагомою та може бути найбільш складною при здачі Кембриджського іспиту В2 First, і в той же час є основою для більшості завдань у тестах ЗНО для вступу до магістратури. У статті подаються теоретичні та практичні рекомендації, що враховують міжнародний досвід.
Keywords: іспит; вивчення іноземної мови; англійська мова; learning a foreign language; exam; English language; B2; кафедра іноземних мов професійного спрямування