Артюх, Тетяна Миколаївна2013-01-302013-01-302002Артюх, Т. М. Моделювання та оцінка уніфікованих критеріїв експертного оцінювання коштовностей / Т. М. Артюх // Вісник Полтавського університету споживчої кооперації. - Полтава: ПУСК, 2002. – № 3(7) - С. 9-16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5841Викладено один із можливих підходів до рішення питання про уніфікацію товарознавчої експертизи культурних цінностей на основі створення єдиної системи первинної супровідної документації. Зосереджена увага на необхідність зміни існуючих алгоритмів товарознавчої експертизи таким чином, щоб всі її елементи були доступні для аналізу та верифікації, а споживна цінність повністю пояснювалась за допомогою наявних атрибутивних та ідентифікаційних ознак. One of possible methods of solving of the problems of unification of commodity control of cultural values on the basis of developing of the unified system of primary covering documentation is given. Special attention is paid to the necessity to change the existing algorithms of commodity control so that all its elements were open for the analysis and verification and so that the consumer value could be completely explained by means of appanage and identification signs.коштовностіcultural valuesмоделюванняоцінкауніфіковані критеріїекспертна оцінкаmethodssolvingproblemsunification of commoditycontrolкафедра експертизи харчових продуктівМоделювання та оцінка уніфікованих критеріїв експертного оцінювання коштовностейArticle