Моделювання та оцінка уніфікованих критеріїв експертного оцінювання коштовностей - Артюх, Тетяна Миколаївна (My University, 2002)
Викладено один із можливих підходів до рішення питання про уніфікацію товарознавчої експертизи культурних цінностей на основі створення єдиної системи первинної супровідної документації. Зосереджена увага на необхідність зміни існуючих алгоритмів товарознавчої експертизи таким чином, щоб всі її елементи були доступні для аналізу та верифікації, а споживна цінність повністю пояснювалась за допомогою наявних атрибутивних та ідентифікаційних ознак. One of possible methods of solving of the problems of unification of commodity control of cultural values on the basis of developing of the unified system of primary covering documentation is given. Special attention is paid to the necessity to change the existing algorithms of commodity control so that all its elements were open for the analysis and verification and so that the consumer value could be completely explained by means of appanage and identification signs.
Keywords: коштовності; cultural values; моделювання; оцінка; уніфіковані критерії; експертна оцінка; methods; solving; problems; unification of commodity; control; кафедра експертизи харчових продуктів