Дослідження регідратаційних властивостей сушених плодів і овочів - Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович; Василенко, Сергій Михайлович (My University, 2014)
В роботі розглянуто процес регідратації за різних значень температур для різних продуктів. Результати досліджень поглинання води під час регідратації фруктів і овочів показують, що залежність зміни вологовмісту від температури можна описати кінетичною моделлю першого порядку. We consider the process of rehydration at different temperatures for different products. The research results of water absorption during rehydration of fruits and vegetables show that dependence of moisture content on temperature can be described by a kinetic model of the first order.
Keywords: регідратація; сушіння; овочі; плоди; rehydration; drying; vegetables; fruits; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; кафедра технології консервування