Дослідження технологічних та біохімічних характеристик активного мулу очисних споруд - Сулейко, Тетяна Леонідівна (My University, 2024)
Встановлено деякі характеристики активного мулу очисних споруд, зокрема, це концентрація активного мулу, муловий індекс та активність дегідрогенази. Встановлено, що умови напівбезперервного процесу очищення стічних вод забезпечують більшу ефективність роботи очисних споруд.

Some characteristics of the activated sludge of the treatment plant were established, in particular, it is the concentration of activated sludge, sludge index and dehydrogenase activity. It has been established that the conditions of the semi-continuous process of wastewater treatment ensure greater efficiency of the treatment plant.
Keywords: стічні води; waste water; активний мул; activated sludge; очищення; treatment; кафедра біотехнології і мікробіології