Привабливість українського бізнесу для іноземних та вітчизняних інвесторів - Беренда, Надія Іванівна; Щур, Марина Валеріївна (My University, 2013)
Україна зробила великий прогрес в плані розвитку бізнес-середовища і поліпшення її інвестиційної привабливості. Ведення бізнесу в Україні є складним, існує багато перешкод, які треба подолати. Однак, з гарним досвідом, за підтримки компетентних експертів, можна "подорожувати цими водами" і управляти бізнес-показниками прибутковості в Україні. Україна володіє більш ніж 30% світових запасів родючих чорноземів. Це сприятливе місце для органічного сільського господарства та сталого біодинамічного сільського господарства. Україна має величезний потенціал всіх видів відновлюваних джерел енергії - сонця, вітру, біомаси, біопалива, геотермальних і мікро-ГЕС. Такі сегменти народного господарства, як харчова промисловість, інновації та технології, банківський бізнес, фармацевтичний, транспорт та інфраструктура також є привабливими для інвестицій. Україна має висококваліфіковані кадри. Значна частина території України має великий потенціал туризму. Загалом, українці амбіційні, мотивовані, лише потрібно знати як направити ці риси в потрібне русло. Ukraine has made a great progress in the terms of development of the business environment and improvement of its investment appeal. Doing business in Ukraine is complex and there are many hurdles to overcome, to manage day-to-day operations. However, in our experience, with the support of knowledgeable experts, it is possible to “navigate through these waters” and to operate on a profitable business in Ukraine. Ukraine owes over 30% of the world’s reserves of fertile black soil. It is a suitable location for organic agriculture and sustainable biodynamic farming. Ukraine also possesses a huge potential of all types of renewable energy resources - solar, wind, biomass, biofuel, geothermal and micro hydropower. Such branches as food industry, innovations and technology, banking, pharmacy, transportation are also attractive areas to invest. Ukraine has a highly qualified workforce. Most of Ukraine’s territory has great tourism potential. In general, Ukrainian are ambitious, motivated, the only need is to know how to direct this trait in the right way.
Keywords: інвестиційна діяльність; інвестиційний процес; інвестиційний клімат; інвестиційна привабливість; інвестиції; прямі іноземні інвестиції; стимулювання інвестиційних процесів; вітчизняна економіка; investment activity; investment processes; investment climate; investment attractiveness; investments; direct foreign investments; stimulations of the investment processes; domestic economy; кафедра обліку і аудиту