Роман, Тетяна ОлександрівнаМазуренко, Олександр Григорович2014-09-152014-09-152014Роман, Т. Фізико-біохімічні зміни при старінні клітин шампіньйона / Т. Роман, О. Мазуренко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 2. – С. 375-376.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16777Гриби — поживний, корисний білковий продукт. Будова грибної клітини є особливою, їй властиві як рослинні, так і тваринні включення, клітинна стінка гриба містить (80-90) % полісахаридів, що зв'язані з білками і ліпідами. Крім того, до її складу входять поліфосфати і меланіни. Mushrooms - nutritious, wholesome protein product. The structure of the fungal cells are special, she characterized as plant and animal inclusions containing cell wall of the fungus (80-90)% polysaccharides that are linked to proteins and lipids. In addition, it is composed of polyphosphates and melanin.uk-UKгрибипечерицістаріння клітинmushroomschampignonsaging cellsкафедра електропостачання і енергоменеджментукафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїФізико-біохімічні зміни при старінні клітин шампіньйонаOther