Фізико-біохімічні зміни при старінні клітин шампіньйона - Роман, Тетяна Олександрівна; Мазуренко, Олександр Григорович (My University, 2014)
Гриби — поживний, корисний білковий продукт. Будова грибної клітини є особливою, їй властиві як рослинні, так і тваринні включення, клітинна стінка гриба містить (80-90) % полісахаридів, що зв'язані з білками і ліпідами. Крім того, до її складу входять поліфосфати і меланіни. Mushrooms - nutritious, wholesome protein product. The structure of the fungal cells are special, she characterized as plant and animal inclusions containing cell wall of the fungus (80-90)% polysaccharides that are linked to proteins and lipids. In addition, it is composed of polyphosphates and melanin.
Keywords: гриби; печериці; старіння клітин; mushrooms; champignons; aging cells; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції