ВІЛ-інфекція та інтерферон: молекулярно-біологічні аспекти - Карпов, Олександр Вікторович; Співак, Микола Якович; Михайленко, О. М. (My University, 2003)
В монографії міститься детальний аналіз існуючих експериментальних даних щодо структурних властивостей вірусу імунодефіциту людини, системи інтерферону людини а також наведений аналіз гіпотез що описують молекулярно-біологічні механізми дії інтерферонів різних типів при ВІЛ-інфекції. Особливе місце приділене явищу апоптозу при ВІЛ-інфекції а також шляхам протидії ВІЛ захисним механізмам організму. Для вірусологів, молекулярних біологів, біохіміків, імунологів, лікарів усіх спеціальностей та студентів медичних та біологічних вищих навчальних закладів. This monograph contains a detailed analysis of up-to-date experimental results concerning both the structure of human immunodeficiency virus and human interferon system as well as analysis of hypotheses describing molecular-biological mechanisms of different types IFN action in the presence of HIV-infection. Special attention has been paid to apoptosis phenomenon developing during the HIV-infection and to HIV counteraction directed against organism defense mechanisms. For specialists in virology, molecular biology, biochemistry, immunology, physicians of different specializations, and high school students of medicine and biology.
Keywords: інфекція; інтерферон; вірус; infection; interferon; virus; кафедра біотехнології і мікробіології