Визначення впливу аглютенового борошна на тривалість термооброблення вафельних листів - Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Ірина Василівна (My University, 2014)
Нами розроблені вафельні листи на аглютеновому борошні для хворих на целіакію, а також для всіх верст населення. Целіакія - хронічне захворювання людини, при якому вживання в їжу продуктів із зерна пшениці, жита, ячменю викликає в організмі широкий спектр патологічних змін. Зустрічаються різні форми прояву цього захворювання з частотою від 1: 1000 до 1: 100 чоловік в різних країнах. Офіційна частота хворих на целіакію в світі 1: 184. Основний спосіб лікування цього захворювання - призначення по життєвого дотримання безглютенової дієти, мета якої - сприяти відновленню порушених функцій в організмі хворого. We have developed wafer sheets on ahlyutenovomu flour for patients with celiac disease, as well as all sections of the population. Celiac disease - a chronic human disease in which eating foods with wheat, rye, barley causes the body a wide range of pathological changes. There are different forms of the disease with a frequency of 1: 1000 to 1: 100 people in various countries. Official incidence of celiac disease in the world 1 184 main method of treatment of the disease - life purpose in compliance with a gluten-free diet, which - help restore disturbed functions in the patient.
Keywords: целіакія; вафельний лист; безглютенове борошно; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів