Створення безалкогольного напою на основі молочної сироватки з додаванням рослинних соків - Помін, Марина Валеріївна; Усатюк, Світлана Іванівна (My University, 2014)
Статтю присвячено питанням розробки напоїв з використанням вторинної сировини. Ця стаття становить інтерес для безалкогольної промисловості, спрямованої на розширення асортименту напоїв на основі молочної сироватки та рослинних соків. Як рослинну сировину було обрано журавлину та моркву. Моделювання інгредієнтного складу напою проводили, враховуючи фізіологічну потребу людини у вітаміні С. Article deals with the development of beverages using recycled materials. This article is of interest to soft drinks industry, aimed at expanding the range of beverages based on whey and vegetable juices. As the plant material was chosen cranberries and carrots. performed modelling of component composition of the drink, considering human physiological need for vitamin C.
Keywords: напій; молочна сироватка; рослинні соки; drink; whey; vegetable juices; кафедра експертизи харчових продуктів