Помін, Марина ВалеріївнаУсатюк, Світлана Іванівна2014-05-062014-05-062014Помін, М. В. Створення безалкогольного напою на основі молочної сироватки з додаванням рослинних соків / М. В. Помін, С. І. Усатюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 74-75.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14223Статтю присвячено питанням розробки напоїв з використанням вторинної сировини. Ця стаття становить інтерес для безалкогольної промисловості, спрямованої на розширення асортименту напоїв на основі молочної сироватки та рослинних соків. Як рослинну сировину було обрано журавлину та моркву. Моделювання інгредієнтного складу напою проводили, враховуючи фізіологічну потребу людини у вітаміні С. Article deals with the development of beverages using recycled materials. This article is of interest to soft drinks industry, aimed at expanding the range of beverages based on whey and vegetable juices. As the plant material was chosen cranberries and carrots. performed modelling of component composition of the drink, considering human physiological need for vitamin C.напіймолочна сироваткарослинні сокиdrinkwheyvegetable juicesкафедра експертизи харчових продуктівСтворення безалкогольного напою на основі молочної сироватки з додаванням рослинних соківThesis