Діабетичний булочний виріб (Патент на корисну модель № 87152) - Місечко, Наталія Орестівна; Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна (My University, 2014)
Патент на корисну модель. Запропоновано рецептуру діабетичного булочного виробу. Діабетичний булочний виріб, який містить борошно, цукрозамінник, дріжджі, сіль, олію соняшникову, який відрізняється тим, що як цукрозамінник використовується композиція фруктози та лактулози. Запропонований склад інгредієнтів дозволяє отримати діабетичні булочні вироби з композицією фруктози та лактулози, які мають пребіотичні властивості, низький глікемічний індекс та високу якість. The patent for useful model. Proposed recipe diabetic bakery products. Diabetic bakery product that contains flour, sugar substitute, yeast, salt, sunflower oil, wherein is used as a sweetener composition of fructose and lactulose. The proposed structure of components allows to receive diabetic bakery products with the composition of fructose and lactulose that have prebiotic properties, low glycemic index and high quality.
Keywords: лактулоза; фруктоза; цукрозамінник; пребіотик; lactulose; fructose; sweetener; prebiotic; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів