Кохан, Олена ОлександрівнаВайсеро, Ольга ОлександрівнаСіренко, Катерина ІванівнаСвириденко, Юлія Петрівна2023-08-282023-08-282017Патент № 113390 UA, МПК A23G 3/34 (2006.01) Спосіб виробництва неглазурованих цукерок з жувальним ефектом / Кохан О. О., Вайсеро О. О., Сіренко К. І., Свириденко Ю П. ; заявник Національний університет харчових технологій. - № u 201707662 ; заявл. 12.07.2016 ; опубл. 25.01.2017, Бюл. № 2.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41023Спосіб виробництва цукерок з жувальним ефектом, що включає підготовку рецептурних компонентів, приготування рецептурної суміші та уварювання помадного сиропу, приготування помади шляхом збивання та охолодження сиропу, приготування цукеркової маси, формування шляхом відливання в форми, охолодження, оздоблення поверхні та пакування виробів, який відрізняється тим, що в помадну масу додається попередньо гідратована суміш гідроколоїдів желатину та гуміарабіку . Даний спосіб дає можливість створення неглазурованих цукерок з жувальним ефектом з подовженим терміном зберігання та зменшеною собівартістю виробів. A method of manufacturing candies with a chewy effect, including preparation of recipe components, preparation of recipe mixture and boiling of fondant syrup, preparation of fondant by whipping and cooling of syrup, preparation of candy mass, forming by casting into molds, cooling, surface decoration and packaging of products, characterized by that a pre-hydrated mixture of gelatin hydrocolloids and gum arabic is added to the fondant mass. This method makes it possible to create unglazed candies with a chewy effect with an extended shelf life and reduced product cost.otherпомадні цукеркижувальний ефектвідливання в крохмальні формижелатингуміарабіктермін зберіганняfondant sweetschewing effectcasting into starch moldsgelatingum arabicstorage periodкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСпосіб виробництва неглазурованих цукерок з жувальним ефектом (Патент на корисну модель №113390)Technical Report