Оцінка забруднення навколишнього середовища - Макаренко, Валерій Дмитрович; Галецька, Оксана Вікторівна (My University, 2015)
Забруднення вод - це процес зміни їх фізичних, хімічних та біологічних властивостей, які можуть здійснювати шкідливий вплив на людину та природу, а також обмежувати можливості використання води. Відповідно ГОСТ 17.1.107-77, речовиною, що забруднює воду, є кожна сполука, що викликає порушення норм якості води. Water pollution - the process of changing their physical, chemical and biological properties that may be adverse effects on humans and nature, and restrict water use. According to GOST 17.1.107-77, pollutants in water, is each compound is a violation of water quality standards.
Keywords: забруднення води; біологічні властивості; середовище; water pollution; biological properties; environment