Культурно-релігійний контекст таємниці княгині Ольги - Кітов, Микола Григорович (My University, 2002)
У статті автор обґрунтовує гіпотезу, що княгиня Ольга не народжувала Святослава. Він її прийомний син. За спробу розкрити цю таємницю Ігор і поплачується своїм життям.

The article examines the hypothesis according to which Princess Olga did not give birth Svyatoslav. He is her adopted son. Prince Igor paid by his lives in an attempt to uncover this mystery.
Keywords: хрещення Ольги; Ольга; Ігор; Святослав; військовий похід; народження Святослава; кафедра гуманітарних дисциплін; murder of Igor; Olga; Igor; Svyatoslav; military campaign; Sviatoslav birth; baptism of Olga