Задача координації рівнів управління під час передавання інформації - Гончаренко, Борис Миколайович; Коновалов, Костянтин Володимирович (My University, 1997)
Розглянуто задачу агрегатування на прикладі дворівневої системи передавання інформації в автоматизованій системі експрес-аналізу якості насіння соняшника, розроблену в УДУХТ. На верхньому рівні системи – центр, на нижньому – ПАК-и олійності, вологості і кислотного числа. Центр цікавлять не параметри нижнього рівня, а деякі агрегатовані змінні з цих параметрів. Запропонований шлях, що дає можливість здійснювати лише одноразовий обмін агрегатованої інформації між рівнями управління.
Keywords: ієрархічна передача даних; агрегатування даних; аналіз якості насіння; hierarchical data transfer; data aggregation; seed quality analysis; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка