Наукове обгрунтування термінів зберігання масляних паст - Подковко, Оксана Анатоліївна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2016)
Авторами розроблено технологію масляних паст з масовою часткою жиру 42 % з наповнювачами та без них. Солодковершкова масляна паста без добавок передбачає внесення композиції жиророзчинних емульгаторів «Естер-А» та «І і ол і гліцерил нолірицинолеат 03». На сьогодні майже кожна людина велику увагу приділяє раціону харчуванню, віддаючи перевагу вживанню продуктів, які містять у своєму складі біологічно активні речовини. Тому розроблено технологію масляної пасти з комплексом рослинних харчових добавок, зокрема з порошком із буряка, насінням льону та інуліном, що володіють стабілізуючими та емул ьгуюч 11 м и в л астиво стя м и. The authors have developed the technology of oil from paste mass fraction 42% fat with fillers and without. Sweet oil paste with no additives provides for compositions of fat-soluble emulsifiers "Esther-A" and "I and glyceryl nolirytsynoleat ol and 03". Today almost everyone pays much attention to diet, preferring the use of products containing in its composition of biologically active substances. Because the technology of oil pastes with a complex herbal dietary supplements, including a beet powder, linseed and inulin possessing stabilizing and emul huyuch 11 m and a astyvo stya l m s.
Keywords: масляна паста; масляная паста; butter paste; кафедра технології молока і молочних продуктів