Зміни хімічного складу при солодорощенні рису - Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Білокур, Л. О.; Скидан, В. О. (My University, 2014)
Досліджено технологічні процеси при виготовленні рисового солоду, який буде застосовуватися у виробництві безглютенових продуктів і вивчено зміни хімічного складу рису при солодорощенні. В процесі дослідження перевірили повноту оцукрювання, визначили кестрактивність за допомогою пікнометра, вміст редукуючих речовин – йодометричним методом, вміст амінного азоту – мідним способом, кислотність – прямим титруванням з фенолфталеїном та колір - колориметричним титруванням.
Keywords: солодорощення; глютен; білок; екстрактивність; азот; мальтоза; вологість; кислотність; malt; gluten; nitrogen; humidity; acidity; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства