Cпектрофотометричний аналіз наночасток срібла синтезованих з використанням безклітинного дріжджового екстракту - Лазюка, Юлія Володимирівна; Скроцька, Оксана Ігорівна; Харченко, Євген Віталійович (My University, 2021)
Здійснювали культивування дріжджів Saccharomyces cerevisiae М437 упродовж 24 годин. Безклітинний екстракт отримували шляхом інкубації клітин дріжджів у стерильній бідистильованій воді упродовж 72 годин. До водного екстракту вносили розчин нітрату срібла до кінцевої концентрації 1 мМ. Проби витримували при 45 С в статичних умовах упродовж 72 годин. Спектри поглинання зразків вимірювали з використанням спектрофотометра в діапазоні довжин хвиль 200-700 нм.
Keywords: наночастинки срібла; Saccharomyces cerevisiae; біосинтез; silver nanoparticles; biosynthesis; кафедра біотехнології і мікробіології