Лазюка, Юлія ВолодимирівнаСкроцька, Оксана ІгорівнаХарченко, Євген Віталійович2023-03-272023-03-272021Лазюка, Ю. В. Cпектрофотометричний аналіз наночасток срібла синтезованих з використанням безклітинного дріжджового екстракту / Ю. В. Лазюка, О. І. Скроцька, Є. В. Харченко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів Х міжнародної науково-технічної конференції, 09-10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 63-64.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39405Здійснювали культивування дріжджів Saccharomyces cerevisiae М437 упродовж 24 годин. Безклітинний екстракт отримували шляхом інкубації клітин дріжджів у стерильній бідистильованій воді упродовж 72 годин. До водного екстракту вносили розчин нітрату срібла до кінцевої концентрації 1 мМ. Проби витримували при 45 С в статичних умовах упродовж 72 годин. Спектри поглинання зразків вимірювали з використанням спектрофотометра в діапазоні довжин хвиль 200-700 нм.otherнаночастинки сріблаSaccharomyces cerevisiaeбіосинтезsilver nanoparticlesbiosynthesisкафедра біотехнології і мікробіологіїCпектрофотометричний аналіз наночасток срібла синтезованих з використанням безклітинного дріжджового екстрактуArticle